Što je Klupko podrške?


Klupko podrške je program besplatne podrške novim roditeljima kojim nastojimo učiniti pristupačnima stručne informacije, savjetovanje, razmjenu iskustava i druženje u prvoj godini s bebom.

Želja nam je stvarati mrežu podrške novim roditeljima, podizati svijest o ravnopravnoj ulozi roditelja u brizi za bebu i u odgoju djece te stvarati temelje za ravnopravan odgoj djevojčica i dječaka.

U prvoj godini s bebom događaju se velike promjene u životu roditelja i promjene u odnosu među partnerima. Dostupnost podrške ima veliku društvenu i osobnu važnost jer roditelje osnažuje za nova iskustva s bebom i partnerom/icom, za brigu o svom tjelesnom i mentalnom zdravlju, profesionalnom i društvenom životu te ih upoznaje s roditeljskim i dječjim pravima, važnosti stvaranja poticajnih prilika za dječji razvoj i dobrobitima rane intervencije u situacijama kada je potrebna dodatna podrška razvoju djeteta.

Program prate medijske objave s ciljem senzibiliziranja javnosti za potrebe roditelja i demistificiranja mnogih roditeljskih tabua koji nerijetko koče roditelje u traženju i primanju podrške.

Aktivnosti u sklopu programa Klupko podrške su besplatne za roditelje, a financiranje se ostvaruje sredstvima iz javnih natječaja na kojima sudjeluje Udruga Ema.

Klupko podrške

Postati mama, blog


Vjerovale smo da ćemo mi to lako i da će nam sve doći prirodno. Promatrale smo roditelje u parku, trgovinama, naše prijatelje i susjede, slušali kolege s posla i bile sigurne u sve što mi nikada nećemo napraviti, izgovoriti , ma ni pomisliti. Znale smo točno kako ćemo njegovati, uspavljivati, pa čak i kakvog ćemo čovjeka odgojiti.

I onda smo se vratile iz bolnice i ostale same. Većina nas. I tada je započelo suočavanje s realnošću roditeljstva.
Mame nisu same U sezoni 2023./2024. održat ćemo za korisnike sljedeće besplatne sadržaje :

- senzomotoričke radionice (6),
- radionicu o oporavku nakon poroda (1),
- radionice o zdravlju, sigurnosti i emocionalnom razvoju bebe u suradnji s patronažnom službom DZ Zagreb Centar (3)
- grupu podrške (1x5)
- individualna savjetovanja za nove roditelje
(u sklopu projekta Podrška roditeljstvu, krila djetinjstvu Udruge EMA koji je sufinanciran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade)

- pričaonice Samosvjesni start (5)
- grupu podrške (1x5)
(u sklopu projekta Klupko podrške Udruge Ema sufinanciranog od Grada Zagreba)

Termine održavanja možete pratiti u našem rasporedu i na našim društvenim mrežama. Za individualno savjetovanje se možete javiti na info@klubko.hr
Centar Klubko
Ilica 131, Zagreb
info@klubko.hr