Što je Klupko podrške?


Klupko podrške je program podrške novim roditeljima kojim nastojimo učiniti pristupačnima stručne informacije, savjetovanje, razmjenu iskustava i podršku kroz druženje s roditeljima u prvoj godini s bebom.
Želja nam je stvarati mrežu podrške ženama kada postanu majke, osvještavati očeve o njihovoj važnoj ulozi u životu djeteta i u podršci majci, podizati svijest o ravnopravnoj ulozi očeva u brizi za bebu i u odgoju djece, stvarati temelje za ravnopravan odgoj djevojčica i dječaka.
U prvoj godini s bebom događaju se velike promjene u životu roditelja, nerijetko dolazi do promjene u odnosu među partnerima, ali i u odnosima s obitelji, prijateljima, kolegama. Dostupnost podrške ima veliku društvenu i osobnu važnost jer roditelje osnažuje za nova iskustva s bebom i partnerom/icom, za brigu o svom tjelesnom i mentalnom zdravlju, profesionalnom i društvenom životu, upoznaje ih s roditeljskim i dječjim pravima, važnosti poticajnih prilika za dječji razvoj i dobrobitima rane intervencije kada je potrebna dodatna podrška razvoju djeteta.
Program prate medijske objave s ciljem senzibiliziranja javnosti za potrebe roditelja i demistificiranja mnogih roditeljskih tabua koji nerijetko koče roditelje u traženju i primanju podrške.
Sve aktivnosti u sklopu programa Klupko podrške, osim grupe podrške uživo, su besplatne za roditelje.

Klupko podrške

Postati mama, blog


I onda smo se vratile iz bolnice i ostale same. Većina nas. I tada je započelo suočavanje s realnošću roditeljstva. Pa zašto mi to nitko nije rekao?, pitale smo se. Vjerojatno je, ali bilo je nečujno u onim romantičnim mjesecima koji će zauvijek ostati upamćeni kao period kada smo bile najviše posvećene sebi, period koji se još godinama neće ponoviti.
Mame nisu same Klupko podrške podržale su volonterke: bacc.physioth. Iva Barić; doula Sanja Bukač Štritof; patronažna sestra Tanja Cesar Drčić; mag.paed. i TA terapeutkinja u edukaciji Zvonka Bralić; mag.cin. i kineziterapeutkinja Lana Novota; bacc.physioth. Ema Jandroković; odgojiteljica i studentica primjenjene psihologije Eva Hohnjec; pedagoginja Marina Raguž; psihologinja Ana Ruševljan Kaurić; savjetnica za nošenje Iva Juranović.
Centar Klubko
Ilica 131, Zagreb
info@klubko.hr