fbpx

Klubko programi

Bilo da ste se već zaljubili u neku od knjiga ovog slavnog danskog obiteljskog terapeuta ili za to još niste imali prilike, pozivamo vas na putovanje od odgoja do odnosa kroz sedam seminara koje je za sobom ostavio Jesper Juul, a provode ga licencirani Familylabovi voditelji diljem svijeta.

Familylab je organizacija koju je Juul osnovao i kroz koju je započeo okupljanje i izobrazbu stručnjaka zainteresiranih prenositi vrijednosti ravnopravnog dostojanstva, integriteta, autentičnosti i odgovornosti u radu s roditeljima i stručnjacima u odgoju i obrazovanju, ali i drugdje gdje ljudi traže načine da bolje surađuju na zadovoljstvo svih uključenih. Iz godine u godinu ta zajednica raste i danas je Familylab prisutan u mnogim zemljama svijeta na gotovo svim kontinentima.

Jasno vodstvo odraslih uz uvažavanje djeteta, traženje optimalnih psiholoških i emocionanih uvjeta za odrastanje između autoritarnog i popustljivog roditeljskog stila,  preuzimanje osobne odgovornosti i odgovornosti za odnos od strane odraslih temeljeno na osobnoj promjeni, razvoju samosvijesti odraslih, osvještavanju vlastitih potreba i osobnih granica, temelji su odgoja koji teži razvoju djetetove odgovornosti i samostalnosti umjesto slijepe poslušnosti, zalaganju za sebe umjesto komformizmu u vršnjačkim grupama,  izgradnji i čuvanju osobnog integriteta uz poštivanje drugih i drugačijih od sebe.

Juulov pristup odbacuje metode kao sredstvo odgoja i poziva odrasle na preispitivanje vlastitih uvjerenja, osvještavanje i osnaživanje osobnih kompetencija i kvaliteta koje svatko od nas posjeduje. Istinska vjera u potencijal svakog čovjeka – djeteta koje tek započinje svoj razvoj, adolescenta koji traži svoj put, roditelja koji roditeljstvo uči kroz brojne pokušaje i pogreške, učitelja i odgojitelja koji tragaju za drugačijim načinima – humanizam koji ravnopravno vrednuje individualizam i zajedništvo, progovara o društvenom nasljeđu i (ne)ravnopravnom odgoju, otvara važne teme agresivnosti i razvoja empatije… sve je to i još mnogo više nasljeđe Jespera Juula koje otvara vrata prijeko potrebne promjene svima koji je traže.

7 susreta na kojima obrađujemo sve teme seminara koje je Juul osobno pripremio za roditelje, prilika su za promišljanje dosadašnjih odnosa i odgoja te osvještavanje i razvoj vlastite samosvijesti – temelja uspješnog vođenja u obitelji i / ili grupi, kao i temelja stvaranja uvjeta za razvoj dječje samosvijesti.

Saznajte zbog čega je samosvijest toliko važna, kako je povezana s našim i dječjim samopouzdanjem, osobnim granicama, autentičnošću i odgovornošću.

Seminare održavamo online (uz dostupne snimke) i uživo.

Na seminarima razgovaramo o samosvijesti i samopouzdanju, osobnim granicama i kako ih postaviti, kako biti autoritet a ne povrijediti integritet djeteta, kako se nositi sa sukobima, zauzeti se za sebe, partnerskim odnosima u roditeljstvu, različitim oblicima suvremenih obitelji, o odnosima u obitelji i odgojno-obrazovnim ustanovama. Teme koje obrađujemo:

Osim seminara, u Klubku održavamo predavanja i radionice i o drugim temama iz Juulovog opusa: razvoju empatije, dječjoj agresivnosti, načinima suradnje u organizaciji i drugima. Održavamo i savjetodavne seminare za roditelje: Osobne granice i granice u obitelji, i druge.

Voditeljice seminara i radionica su Barbara Perasović Cigrovski, psihologinja, i Ivana Habuš Kraljević, sociologinja, voditeljice Centra Klubko i edukantice psihoterapije. U suradnji s Familylabom, pokrenule su radionice socioemocionalnog osnaživanja za mlade Samosvjesni mladi čije su autorice i voditeljice. Također su autorice programa Samo svjesno – cjelovita podrška radu odgojitelja koji se počinje provoditi u rujnu 2023.

 

Više o programima i termine održavanja pratite na našim društvenim mrežama i u rasporedu programa.

 

Za ostale informacije obratite nam se na info@klubko.hr