Programi za djecu

Raspetljavamo zapetljane roditeljske priče i mijenjamo svoj pogled na petljance!

 

Premda je početak roditeljstva izazovan za novu obitelj, roditelji čija djeca više nisu bebe znaju da izazovi time ne prestaju, već se mijenjaju. Do sada su već sigurno naučili da u roditeljstvu, kao i u odrastanju, samo mijena stalna jest, i da s većim djetetom dolaze nova preispitivanja i otkrivanja, kao i novi aspekti svakodnevnog života koji uz naš i partnerov, uključuje i emocionalan i društveni život našeg djeteta / naše djece.

 

Kako dijete raste, ono sve više izražava svoju osobnost, traži svoje mjesto pod suncem i unutar svoje obitelji, ulazi u nove odnose u vrtiću i školi, dobiva nove zadatke i odgovornosti.

 

Što to za znači za roditelje? Da je područja o kojima vode brigu sve više, da ona zahtijevaju vrijeme i utječu na dinamiku cijele obitelji, obiteljskih i izvanobiteljskih odnosa.

 

Što to znači za dijete? To znači da ono samo počinje graditi svoj život u kojem se susreće sa sve više novih situacija, različitih osoba, iskustava i počinje graditi svoj vlastiti put pun malih i velikih izazova, na kojem treba našu podršku.

 

Usklađivanje svih rasporeda, želja, te realnih fizičkih, mentalnih i materijalnih mogućnosti, zahtjevi za sve više razumijevanja i odgonetavanja stvarnih potreba djece i odgovaranja na njih, kao i prepoznavanja vlastitih potreba i potreba partnera, samo su neki aspekti obiteljskog života koji se ne odvija u izoliranosti, već u isprepletenosti sa širom obitelji, prijateljima, kolegama, odgajateljima, učiteljima, trenerima…

 

S vremenom se sve više novih niti upliće u naše obiteljsko klupko, koje se kotrlja u vrtlogu svih zbivanja, obaveza, pitanja, razlika, tumačenja, traženja i davanja. Naši odnosi su isprepletenosti različitih svjetova, generacija, potreba, mogućnosti, želja i načina. Svaki član obitelji je nit koja ima svoj put i plete svoju priču. Svaka obitelj je klupko različito isprepletenih odnosa, koja se s vremenom zapliću, a svako toliko shvatimo da neke niti trebamo rasplesti. Raspetljavanje započinjemo sami svakoga dana pitanjima koja nam se vrzmaju po glavi, i znamo da put do odgovora ponekad nije brz ni lak, no ipak može biti zabavniji nego što smo mislili.

 

Pridružite nam se na Klubkovim večerima za roditelje na kojima raspetljavamo zapetljane roditeljske priče, tražimo odgovore na pitanja iz roditeljskog i obiteljskog života, pričamo o dječjem odrastanju, našoj odraslosti i izazovima koje oboje nose. Večeri osmišljene kao ugodno vrijeme petkom navečer, u dobrom društvu i uz teme koje su nam važne, spoj su učenja i druženja na kojem zajedno istražujemo sve petljance nastale na putu našeg i djetetovog odrastanja. Svaki susret obrađuje jednu temu iz roditeljskog ili dječjeg života, oslanjajući se na stručnog gosta, knjigu ili druge izvore znanja i iskustva. Naša potraga nije gorak put, već druženje uz glazbu, knjigu, film i goste – naša potraga se zove Raspetljanac!

 

Klubkove večeri za roditelje održavaju se 2 x mjesečno, svakog drugog petka u 19h. U sklopu naših večeri izmjenjuju se druženja uz goste, Klubkov knjiški klub i Večeri s Jesperom Juulom. Raspored i teme večeri objavljujemo unaprijed, a okviran ritam održavanja u dva mjeseca (4 susreta) je:

 

  1. Raspetljavanje: TEMA
  2. Klubkov knjiški klub: TEMA / GOST
  3. Raspetljavanje: GOST
  4. Večer s Jesperom Juulom: TEMA

 

Paket od 4 susreta ne znači da dolaske morate iskoristiti u jednom ciklusu! To zapravo znači da možete birati susrete i biti sigurni kako ćete plaćene susrete i iskoristiti kada Vama odgovara, jer susret možete propustiti i nadoknaditi, nevezano o datumu, temi ili gostu.

 

Prijava i potvrda za svaki dolazak su obavezne jer je broj sudionika ograničen zbog epidemioloških mjera. Držimo razmak, nosimo maske, dezinficiramo ruke i družimo se odgovorno – jer ljudi su važni!

 

Klubkovi programi održavaju se u Kukuljevićevoj 15 (kod Britanskog trga).

Raspored i cijena programa

Prijave i upiti na info@klubko.hr

 

SuSRETNI nas u Klubku! …da bi obitelj bila klupko sreće!

Buy now